Agenda

De personeelsagenda toont op grafische wijze de acties per personeelslid per dag/week. De acties uit relatiebeheer vormen de planregels in de agenda. Zo kunt u bijvoorbeeld snel zien wanneer bepaalde monteurs beschikbaar zijn zodat zij voor servicedoeleinden ingepland kunnen worden.

U kunt bijvoorbeeld uw afspraakregistratie bijhouden. De bezoeken van de monteurs moet u als acties invoeren. U kunt geen gegevens wijzigen of toevoegen in de personeelsagenda zelf. Om te wijzigen dubbelklikt u op een afspraak. De bijbehorende actie wordt dan geopend.

Voordat de agenda weergegeven kan worden, moet u eerst de preset kiezen waarmee u aangeeft welke gegevens u wilt bekijken: welke acties en van welke werknemers.

Voor aanvullende agenda-informatie van een selectie aan personeelsleden gebruikt u het scherm Actieplanbord.

Agendapresets en flexibele zoekpaden

U kunt de agenda openen met de presets 'Voorkeursmonteurs' of 'Voorkeursmonteurs per rayon' wanneer in het scherm Servicemeldingen in de module Service, knop Acties het veld Uitvoeren door is ingevuld. Er wordt dan gebruikgemaakt van flexibel zoekpad 8. In dit zoekpad legt u logica vast over welke monteurs u inzet op een klus. Hierbij kunt u onder andere onderscheid maken naar zaken als klant, vaardigheden (in de vorm van servicetypes) en objecten of objectgroepen.

In de presets kan naast vaardigheden gebruikgemaakt worden van de bestaande geografische indeling op basis van rayons. Door deze informatie te koppelen aan het scherm Agenda heeft u alle informatie voorhanden waarop u de inzet van personeel baseert:

De waarde van de Datum wordt bepaald door de systeemdatum.

Overzicht van flexibele zoekpaden en gebruik