Importeren van Excel

Als u bedragen van crediteuren bijhoudt in Excel, kunt u deze overzetten naar dagboeken in Isah Finance met de functie Importeren van Excel. Zo kunt u bijvoorbeeld alle openstaande posten van crediteuren importeren voordat u gaat werken met Isah Finance. Bij het uitvoeren van de functie worden dagboekbladzijdes met dagboekregels aangemaakt. Voor een correcte import is het van belang in het Excel-bestand gebruik te maken van vastgestelde kolommen, kolomnamen en kolomtypes.

Waar moet het Excel-bestand aan voldoen?

In het Excel-bestand (.xlsx) dat de basis vormt voor de import is een aantal kolommen verplicht en een aantal optioneel. Voor alle kolommen geldt dat ze de voorgeschreven kolomnaam moeten hebben en van het vastgestelde type moeten zijn.

Verplichte kolommen:

Kolomnaam

Kolominhoud

Celtype

Opmerkingen

CREDITOR

Crediteur

Tekst

INVOICEREFERENCE

Factuurreferentie

Tekst

PAYMENTREFERENCE

Betalingsreferentie

Tekst

PAGEDESCRIPTION

Omschrijving bladzijde

Tekst

Ontbreekt de omschrijving en is bij de dagboekinstellingen 'grootboek' ingesteld, dan wordt de omschrijving van de grootboekrekening gebruikt.

INVOICEDATE

Factuurdatum

Datum

INVOICECURRENCYCODE

Valuta van factuur

Tekst

Als de valuta ontbreekt, wordt de valuta van de grootboekrekening gebruikt.

LINECURRENCYAMOUNT

Valutabedrag van regel

Getal

LINEACCOUNT

Rekening van regel

Tekst

Optionele kolommen:

Kolomnaam

Kolominhoud

Celtype

Opmerkingen

PAGECOSTCENTERCODE

Kostenplaats van bladzijde

Tekst

De kolom is verplicht als dat bij de grootboekrekening is ingesteld.

PAYMENTTERM

Betalingstermijn

Tekst

PAYMENTTERMDAYS

Betalingstermijn in dagen

Getal

INVOICEDUEDATE

Factuurvervaldatum

Datum

PAYMENTCONDITIONDISCOUNTDAYS

Betalingsconditie kortingstermijn

Getal

INVOICEDISCOUNTDUEDATE

Vervaldatum factuurkorting

Datum

INVOICEDISCOUNTPERC

Factuurkorting%

Getal

LINEDESCRIPTION

Regelomschrijving

Tekst

Ontbreekt de omschrijving en is bij de dagboekinstellingen 'grootboek' ingesteld, dan wordt de omschrijving van de grootboekrekening gebruikt.

LINECOSTCENTERCODE

Kostenplaats van regel

Tekst

De kolom is verplicht als dat bij de grootboekrekening is ingesteld.

LINECOSTCATEGORYCODE

Kostensoort van regel

Tekst

LINEVATFINCODE

Financiële BTW-code van regel

Tekst

De kolom is verplicht als dat bij de grootboekrekening is ingesteld.

LINECURRENCYVATAMOUNT

Valutabedrag BTW van regel

Tekst

Voorbeeld Excel-bestand:

CREDITOR

INVOICEREFERENCE

PAGEDESCRIPTION

PAYMENTREFERENCE

INVOICEDATE

INVOICECURRENCYCODE

LINECURRENCYAMOUNT

LINEACCOUNT

LINEDESCRIPTION

10002

2017-257

Page1

36200-2017459

18-5-2017

EUR

1500,00

4350

mnd april

10002

2017-257

Page1

36200-2017459

18-5-2017

EUR

850,00

4350

mnd mei

10009

20178540

Cleaning factory

455-878

19-5-2017

EUR

1145,44

4350

month may

Importeren

Importeren uit Excel gaat als volgt:

1. Selecteer het dagboek waarnaar u de grootboekrekeningbedragen wilt overzetten.
  2. Klik op de knop Importeren van Excel. De wizard wordt gestart.
  3. Selecteer het Excel-bestand dat u wilt importeren. Als u doorgaat, worden de gegevens van het Excel-bestand gecontroleerd.
  4. Bekijk de gegevens van het Excel-bestand en breng indien nodig correcties aan. De correcties worden ook in het Excel-bestand zelf doorgevoerd. Als u doorgaat, ziet u hoe de afgeronde import eruit zal zien.
  5. Bekijk het importvoorbeeld. Als u de gegevens nog wilt wijzigen, kunt u teruggaan naar de vorige stap om de wijzigingen door te voeren.
  6. Rond de import af.

Resultaat

Als de import is uitgevoerd, is een dagboekbladzijde aangemaakt voor elke combinatie van crediteur/inkoopfactuur/referentienummer uit het Excel-bestand. Regels uit het Excel-bestand waarbij crediteur, inkoopfactuur en referentienummer overeenkomen worden samengevoegd tot één regel in de dagboekbladzijde. Een regel met een unieke combinatie krijgt in de dagboekbladzijde een eigen regel.