Kenmerken

Dit scherm toont de classificatiekenmerken die aan het artikel gekoppeld zijn.

Er zijn twee soorten kenmerken: configuratiekenmerken en classificatiekenmerken.

Een configuratiekenmerk is een kenmerk met mogelijkheden, bijvoorbeeld het kenmerk ‘Kleur’ met de mogelijkheden ‘Rood’, ‘Wit’, ‘Zwart’. Krijgt een artikel het kenmerk ‘Kleur’ toegekend, dan moet op het moment dat het artikel door een klant besteld wordt, nog een configuratie plaatsvinden: de klant moet een kleur kiezen voor het te bestellen artikel.

Een classificatiekenmerk specificeert een artikel juist direct. Het artikel is bijvoorbeeld een stoel, en het kenmerk is de kleur ‘Zwart’. Bestelt de klant een zwarte stoel, dan kan er geen andere kleur gekozen worden. Een classificatiekenmerk heeft dus geen keuzemogelijkheden.