Aanmaken BTW-aangifte

U gebruikt de knop Aanmaken BTW-aangifte voor het aanmaken van de BTW-aangifte. Een aantal velden wordt automatisch ingevuld, de overige velden dient u zelf van gegevens te voorzien.

Kolom

Omschrijving

BTW-aangifteperiode

Selecteer hier de aangifteperiode. Als u in het veld Selectie BTW-aangifteperiode kiest voor 'Maand' dan wordt het veld BTW-aangifteperiode t/m automatisch ingevuld.

Selectie BTW-aangifteperiode

Uw keuze is afhankelijk van de frequentie waarmee uw bedrijf belastingaangifte dient te doen. Is de frequentie lager dan eens per maand, bijvoorbeeld eens per kwartaal, dan kiest u 'Periode' en vult u vervolgens de betreffende periode in de velden BTW-aangifteperiode van en BTW-aangifteperiode t/m in.

BTW-aangifteperiode van

Hier vult u de eerste maand van de aangifteperiode in.

BTW-aangifteperiode t/m

Hier vult u de laatste maand van de aangifteperiode in.

Suppletie

U activeert het veld Suppletie als u een correctie wilt doen op een aangifte. Dat is alleen mogelijk bij een belastingaangifte met de status 'definitief'. U dient dan ook het veld Te corrigeren BTW-aangifte te vullen.

Te corrigeren BTW-aangifte

Als u een BTW-aangifte wilt corrigeren en het veld Suppletie heeft geactiveerd, selecteert u hier de aangifte die u wilt corrigeren.

Contactpersoon

Vul hier de contactpersoon in uw bedrijf in die het aanspreekpunt voor de belastingdienst is.

Telefoon van contactpersoon

Hier vult u het telefoonnummer van de contactpersoon in.

Als u de BTW-aangifte heeft aangemaakt, krijgt de aangifte de status 'concept'. Deze status is zichtbaar in het scherm BTW-aangiften. Desgewenst kunt u de aangifte dan nog verwijderen. Is de aangifte akkoord, dan maakt u deze definitief met de knop BTW-aangifte voltooien, De aangifte krijgt de status 'definitief'. U kunt de aangifte niet meer verwijderen, maar u kunt nog wel een correctie uitvoeren met de knop Aanmaken BTW-aangifte. De correctie (suppletie) is alleen mogelijk bij een belastingaangifte met de status 'definitief'. In het scherm Aanmaken BTW-aangifte activeert u het veld Suppletie en selecteert u in het veld Te corrigeren BTW-aangifte de aangifte die u wilt corrigeren.