Instellingen Gantt-diagram

U gebruikt het scherm Instellingen Gantt-diagram om de weergave van de projecten in het Gantt-diagram naar uw eigen wensen in te richten. Het instellingenscherm is alleen van invloed op de Gantt-diagrammen in de module Projecten. Voor het instellen van de Gantt-diagrammen in de productiemodules gebruikt u het scherm Instellingen Gantt-diagram productieplanning.

De instellingen die u invoert in dit scherm gelden voor uw gehele administratie en dus voor alle gebruikers. Hierdoor kunt u de opmaak van het Gantt-diagram voor iedereen gelijk houden. Als u wijzigingen wilt aanbrengen die niet voor iedereen moeten gelden, gebruikt u daarvoor het scherm Eigenschappen Gantt-diagram, dat u oproept door met de rechtermuisknop op de Gantt-diagram te klikken en vervolgens te kiezen voor Eigenschappen.

Tip: Het kan voorkomen dat verschillende balken elkaar overlappen. De balk 'Voortgang' kan bijvoorbeeld de werkelijk geboekte uren deels aan het zicht onttrekken. Wanneer u 'voortgang, 'werkelijk' en 'gepland' allemaal wilt kunnen zien, is het raadzaam om voor 'werkelijk' en 'gepland' een afwijkende vorm te kiezen.

Open

N.B.: Wanneer u de Gantt-instellingen heeft aangepast maar u wenst deze weer terug te zetten naar de uitgangssituatie, dan voert u de verwerking Gantt-instellingen en -eigenschappen initialiseren uit.