Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Invoeren uitgifteregels artikelen

U gebruikt de verwerking Invoeren uitgiftes artikelen om snel uitgifteregels in te voeren.

In het mutatiebestand Uitgiftes artikelen dient u bij het invoeren van uitgifteregels een keuze te maken met betrekking de herkomst (veld Van). Dit is bij Invoeren uitgiftes artikelen niet noodzakelijk. De juiste herkomst wordt automatisch bepaald, waarna de uitgifteregel direct wordt ingevoerd als een uitgifte uit voorraad of een uitgifte uit bijvoorbeeld een locatie-OHW.

Het scherm Invoeren uitgiftes artikelen is met name bedoeld voor een situatie waarin u een groot aantal uitgifteregels wilt invoeren.

In dit scherm kunt u artikelen uitgeven:

  • Aan productieorder gepland:

Hiervoor voert u de productieorder en de artikelregel in; het artikel en de hoeveelheid worden vervolgens opgehaald. Indien gewenst kunt u de hoeveelheid wijzigen.

  • Aan productieorder ongepland:

Hiervoor voert u de productieorder, het artikel en de hoeveelheid in die u wilt uitgeven.

  • Aan kosten:

Hiervoor voert u de kostenplaats, het artikel en de hoeveelheid in die u wilt uitgeven.

Let op: Wanneer de opgegeven productieorder/artikelregel-combinatie geen unieke herkomst heeft, kan geen uitgifteregel worden aangemaakt. Dat wil zeggen dat de herkomst gesplitst is (voorraad en inkoop), of dat er meerdere inkooporderregels als herkomst zijn. In deze situatie moet u de uitgifteregel zelf invoeren in het scherm Uitgiftes artikelen.