0345 Verkoopregels facturering - Kostprijs

Op dit tabblad staat nadere informatie over de voorcalculatorische kosten van de verkoopregel die Isah als 'Nog af te sluiten onderhanden werk' (NATS OHW) boekt bij het aanmaken van de factuur. Isah vult deze velden alleen als aan twee voorwaarden is voldaan; in het scherm Financieel op het tabblad Algemeen is:

Welke waarden Isah in de kostprijsvelden opneemt, wordt bepaald door de voorcalculatorische kostprijsbepaling zoals die is ingesteld in het scherm Basisgegevens op het tabblad Verkoop. Onder Bepalen voorcalculatorische kostprijs vindt u daar de instelling voor artikelen met de verschillende herkomsten, bijvoorbeeld de inkoopprijs voor de herkomst 'Inkoop' of de calculatieprijs voor de herkomst 'Voorraad'.

Isah geeft de voorcalculatorische kosten in het scherm Verkoopregels weer op het tabblad Kostprijs. Isah vult de voorcalculatorische kosten van artikelen met de herkomst 'Inkoop' of 'Voorraad' in op het moment dat de verkoopregel wordt opgeslagen. Gaat het om de herkomst 'Productie', dan moet u de kosten laten doorberekenen met de verwerking Bepalen kostprijs.