Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Scenario's

Scenario's worden gebruikt om te kunnen voldoen aan de strengere BTW-wetgeving zoals deze onder andere in België geldt. Deze wetgeving dicteert bijvoorbeeld dat 'BTW' en 'BTW-verlegd' volgens aparte scenario's moeten worden geboekt.

Scenario's zijn niet verplicht. Als u er geen gebruik van maakt, verandert er niets in de financiële aansturing.

Per verkoop- of inkoopfactuur kan slechts één scenario worden aangestuurd. De scenario's worden gekoppeld aan de financiële BTW-codes in het scherm Financiële aansturing BTW. Per financiële BTW-code kunt u één scenario vastleggen.

Voorbeeld

Scenario

Omschrijving

Scenario 1

Normaal BTW

Scenario 2

BTW-verlegd

Deze scenario's kunnen vervolgens worden gekoppeld aan een bestaande BTW-code in het scherm Financiële aansturing BTW.

BTW-code

Scenario

BTW normaal

Scenario 1

BTW normaal

Scenario 2

Bij het aanmaken van facturen is het nu zo dat wanneer er twee scenario's zijn, u ook twee verkoopfacturen aan dient te maken. In de financiële aansturing van de BTW moet u de BTW-code en de scenariocode invoeren.

Wanneer er verschillende BTW-codes van toepassing zijn, maar beide gekoppeld aan hetzelfde scenario, dan ontstaat slechts één verkoopfactuur, want beide BTW-codes mogen in dat geval gecombineerd worden.

Zijn er binnen een order twee BTW-codes die ieder aan een apart scenario zijn gekoppeld, dan kunnen de regels niet meer gecombineerd worden op één verkoopfactuur. Vanuit de factuuradviezen worden dan automatisch twee verkoopfacturen aangemaakt.