Agenten

U gebruikt het scherm Agenten wanneer u werkt met Stamgegevens commissie. De tussenpersonen, dealers etc. registreert u in het scherm Agenten. U gebruikt het scherm Commissietypes om de verschillende soorten beloningsstructuren van deze agenten vast te leggen, bijvoorbeeld een percentage van de omzet of een vast bedrag per verkooporder.

Tip: U kunt Stamgegevens commissie gebruiken met of zonder scripts. Gebruikt u Stamgegevens commissie zonder scripts, dan kunt de gegevens over de verkoop via derden alleen registreren. Maakt u wel gebruik van scripts, dan kunt u allerlei aansturingen automatisch laten plaatsvinden. Het meest voor de hand liggend zijn scripts die automatisch het bedrag waar een agent recht op heeft in de verkoop- of factuurregel invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld maandelijks de commissies laten berekenen. U zou echter ook een script kunnen gebruiken dat voor de agent automatisch een inkoopfactuur aanmaakt en boekt.

Velden

Klant

Leverancier

Personeelslid

Commissietype

Script

Commissiebedrag

Commissiepercentage