Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Ontvangstschema

In het scherm Ontvangstschema registreert u de geplande deelleveringen voor de geselecteerde inkoopregel. Voor elke deellevering maakt u een regel aan, waarin u aangeeft hoeveel goederen er binnenkomen en op welke datum dat gebeurt.

Als u een inkoopregel aanmaakt, wordt automatisch een eerste ontvangstregel aangemaakt in het scherm Ontvangstschema. Deze ontvangstregel bevat de ontvangstdatum en het aantal uit de inkoopregel. Deze gegevens kunt u wijzigen, bijvoorbeeld het aantal. Wanneer u daarna aanvullende ontvangstregels aanmaakt voor de overige deelontvangsten, wordt daarbij steeds het resterende ontvangstaantal voorgesteld. Ook deze aantallen kunt u wijzigen.

Let op: Bij de tweede en volgende ontvangstregels wordt de datum overgenomen uit de inkoopregel, maar deze datum verandert niet mee als de datum op de inkoopregel wijzigt.

Gevolgen voor het ontvangstschema bij het bevestigen van inkoopregels voor artikelen

Wanneer u aan het ontvangstschema geen extra ontvangstregels heeft toegevoegd en een inkoopregel voor artikelen bevestigt (handmatig of via Bevestigen inkoopregels), dan wordt de bevestiging automatisch overgenomen naar de ontvangstregel. Wilt u dit niet, dan kunt u het automatisch ingevulde veld Bevestigd in de ontvangstregel leeg maken.

Heeft u wel ontvangstregels aan het ontvangstschema van een inkoopregel toegevoegd, dan wordt een bevestiging op de inkoopregel niet automatisch overgenomen naar de ontvangstregels. Als u in het verwerkingsscherm Bevestigen inkoopregels het veld Bevestig inkoopontvangstschema activeert, gebeurt dit wel.

Gevolgen voor de inkooporderbevestiging bij het bevestigen van de ontvangstregels

Heeft u alle ontvangstregels afzonderlijk bevestigd, dan wordt in de bovenliggende inkoopregel automatisch het veld Bevestigd op het tabblad Voortgang geactiveerd. Haalt u de bevestiging bij de ontvangstregels hierna allemaal weg, dan wordt ook het veld Bevestigd op het tabblad Voortgang van de inkoopregel leeg gemaakt.