Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Bevestigen inkoopregels

U gebruikt de verwerking Bevestigen inkoopregels om alle inkoopregels van een inkooporder in een keer te bevestigen. Dit is vooral handig wanneer de inkooporder meerdere regels bevat die u (bijna) allemaal bevestigen wilt. Zijn er bijvoorbeeld 10 regels waarvan u er 8 wilt bevestigen, dan bevestigt u ze allemaal met Bevestigen inkoopregels en maakt u daarna bij de 2 uitzonderingen het veld Bevestigd leeg.

Gevolgen voor het ontvangstschema bij het bevestigen van inkoopregels voor artikelen

Wanneer u aan het ontvangstschema geen extra ontvangstregels heeft toegevoegd en een inkoopregel voor artikelen bevestigt (handmatig of via Bevestigen inkoopregels), dan wordt de bevestiging automatisch overgenomen naar de ontvangstregel. Wilt u dit niet, dan kunt u het automatisch ingevulde veld Bevestigd in de ontvangstregel leeg maken.

Heeft u wel ontvangstregels aan het ontvangstschema van een inkoopregel toegevoegd, dan wordt een bevestiging op de inkoopregel niet automatisch overgenomen naar de ontvangstregels. Als u in het verwerkingsscherm Bevestigen inkoopregels het veld Bevestig inkoopontvangstschema activeert, gebeurt dit wel.

Gevolgen voor de inkooporderbevestiging bij het bevestigen van de ontvangstregels

Heeft u alle ontvangstregels afzonderlijk bevestigd, dan wordt in de bovenliggende inkoopregel automatisch het veld Bevestigd op het tabblad Voortgang geactiveerd. Haalt u de bevestiging bij de ontvangstregels hierna allemaal weg, dan wordt ook het veld Bevestigd op het tabblad Voortgang van de inkoopregel leeg gemaakt.