Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Verwerken inkoopfacturen voorlopig

Als u inkoopfacturen ontvangt, registreert u deze in het scherm Inkoopfacturen. Isah boekt de inkoopfactuur op dat moment nog niet en er zijn dan ook nog geen journaalposten aanwezig die u naar uw financiële pakket kunt doorsluizen. Dit is ook niet wenselijk, want binnengekomen facturen zult u eerst moeten controleren en goedkeuren.

Als u van de ontvangst van de inkoopfactuur toch een boeking wilt maken, ook al is de factuur nog niet goedgekeurd, dan gebruikt u hiervoor de functie Verwerken inkoopfacturen voorlopig. Isah maakt dan een journaalpost van de ingekomen factuur, zodat u deze boeking kunt opnemen in uw financiële pakket. U heeft dan een overzicht van de binnengekomen inkoopfactuur en de te vorderen BTW zonder dat de inkoopfactuur definitief geboekt is.

Voorwaarden

Het voorlopig verwerken van inkoopfacturen is alleen mogelijk als:

Ongedaan maken

Wordt de inkoopfactuur na het voorlopig verwerken niet goedgekeurd, dan maakt u de voorlopige boeking ongedaan met de verwerking Opheffen voorlopige verwerking inkoopfacturen. Hierna corrigeert u de gegevens op de inkoopfactuur, fiatteert u hem en verwerkt u hem definitief.

Definitief verwerken

Wordt de inkoopfactuur na het voorlopig verwerken goedgekeurd, dan fiatteert u hem voor definitieve verwerking en boekt u hem definitief. Op welke manier Isah dit boekt, is afhankelijk van de instelling in het scherm Basisgegevens, tabblad Inkoop, veld Manier van werken met inkoopfacturen voorlopig.