Inkoopfacturen

In het scherm Inkoopfacturen registreert u de inkoopfacturen die u van uw leveranciers ontvangen heeft. Een inkoopfactuur bestaat uit:

U voegt inkoopfacturen toe met Nieuw (CTRL+N) in het scherm Inkoopfacturen. De inkoopfacturen worden automatisch genummerd.

Let op: Tijdens het opslaan van de inkoopfactuur controleert Isah of de combinatie van crediteurencode en referentie reeds voorkomt. Dit gebeurt om te voorkomen dat facturen van uw leveranciers dubbel geboekt worden. Als de combinatie al bestaat, verschijnt de melding 'De combinatie van crediteur en referentie komt reeds voor. Wilt u toch doorgaan?'

Tip: In het scherm Codes in de module Algemeen is vastgesteld op welke manier de codes opgebouwd zijn.

Let op: Indien u een inkoopfactuur ontvangt waarop meerdere BTW-codes van toepassing zijn, specificeert u deze met de knop BTW-bedragen.

Als u de inkoopfactuur en de regels heeft toegevoegd, is de inkoopfactuur geregistreerd, maar nog niet geboekt. Er zijn dus ook nog geen journaalposten gemaakt. Om de inkoopfactuur te boeken gebruikt u Verwerken inkoopfacturen voorlopig of Verwerken inkoopfacturen definitief.

Let op: Als u een inkoopfactuur definitief heeft verwerkt, kunt u dat niet meer terugdraaien. Op een verwerkte inkoopfactuur kunt u geen wijzigingen meer aanbrengen. Alleen op het tabblad Memo kunt u nog opmerkingen plaatsen.