Aanmaken inkoopfactuurregels op basis van ontvangsten

U gebruikt de verwerking Aanmaken factuurregels op basis van ontvangsten om regels aan te maken voor de geselecteerde inkoopfactuur.

Het scherm toont een overzicht van alle ontvangsten die in Isah zijn geregistreerd voor de leverancier op de geselecteerde inkoopfactuur. Selecteer de ontvangstregels waarvoor u inkoopfactuurregels wilt aanmaken voordat u het scherm bevestigt met OK. Isah zet de regels vervolgens onder de geselecteerde inkoopfactuur. Afhankelijk van het soort inkooporder komen de aangemaakte regels terecht onder de knop Artikelen, Gereedschappen of Externe bewerkingen.

U kunt de regels nog aanvullen of wijzigen.

Opmerkingen

Tip: Wilt u ook ontvangsten van andere leveranciers zien, gebruik dan de instelling Alleen huidige leverancier.

Tip: U kunt ook ontvangstregels zichtbaar maken waarop reeds een inkoopfactuurregel geboekt is met de fiattering 'Factuurregel akkoord, laatste factuur', mits nog niet voor alle ontvangsten een inkoopfactuur is verwerkt. Hiervoor kiest u de instelling Gefactureerde ontvangstregels.