Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Opheffen engineering-itemrevisie

U gebruikt de verwerking opheffen engineering-itemrevisie om de vrijgave van een engineering-itemrevisie met de status 'Vrijgegeven' ongedaan te maken. De status wordt verzet van 'Vrijgegeven' naar 'Niet vrijgegeven'.

Vrijgeven van een revisie betekent in de regel dat een onderdeel niet meer gewijzigd mag worden en als dat toch noodzakelijk blijkt te zijn, er een nieuwe revisie gemaakt moet worden. Dit zou echter betekenen dat een kleine wijziging in een complex en volledig vrijgegeven product moet leiden tot een revisie van het betreffende onderdeel en alle bovenliggende onderdelen waar het deel van uitmaakt. Dit is vaak niet wenselijk. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om een nieuwe revisie van een schip te maken als er een lampje in een hut vervangen wordt.

Bij producten die uit meerdere halffabrikaten bestaan is het verstandiger om onderdelen die gelijk blijven voor wat betreft form, fit and function ongemoeid te laten. Alleen voor het te reviseren onderdeel heft u de vrijgave van de revisie op, brengt de wijziging aan en geeft de revisie weer vrij. Op deze manier kan een wijziging op een vrijgegeven product plaatsvinden zonder het product in zijn geheel te reviseren.

Voorbeeld

Er wordt een zuigerveer van een motor gereviseerd, maar dit heeft geen gevolgen voor form, fit and function van de cilinder. Er kan worden volstaan worden met het opheffen van de vrijgave van de zuigerveer, het doorvoeren van de wijziging en het opnieuw vrijgeven.