Besteladvies artikelen

U gebruikt het scherm Besteladvies artikelen voor het invoeren, aanpassen, fiatteren of verwijderen van besteladviezen voor artikelen. Gefiatteerde besteladviezen voor artikelen kunt u omzetten in inkoopoffertes, inkooporders of interne productieorders.

Besteladviezen aanmaken

Er zijn verschillende manieren om in Isah besteladviezen aan te maken:

Als u Isah besteladviezen voor artikelen wilt laten berekenen, staan de volgende verwerkingen tot uw beschikking:

Het aangemaakte besteladvies wordt geplaatst in het scherm Besteladvies artikelen. Dit is tevens de plaats waar u besteladviezen handmatig kunt toevoegen met Nieuw (CTRL+N). U voegt zelf één of meerdere besteladviesregels toe:

Besteladviezen fiatteren

Een besteladvies voor artikelen kan alleen gefiatteerd worden als:

De fiattering geeft u aan in het veld Fiat. Zolang de besteladviesregel nog niet is verwerkt, kunt u de fiattering ongedaan maken en wijzigingen aanbrengen. Alleen gefiatteerde besteladviesregels kunnen worden omgezet in een inkoopofferte, inkooporder of interne productieorder.

Let op: Fiatteer een regel pas als u zeker weet dat hij juist is. Van gefiatteerde besteladviesregels wordt namelijk een inkoopofferte, inkooporder of interne productieorder aangemaakt zodra de desbetreffende verwerking wordt uitgevoerd.

Tip: U kunt ervoor kiezen bij verschillende leveranciers een inkoopofferte aan te vragen voordat u een inkooporder plaatst. Het veld Soort op het tabblad Algemeen van het besteladvies moet dan op 'Inkoopofferte' staan. Is dat niet het geval, kies dan Soort aanpassen in het menu Bewerken. Geef aan dat de nieuwe soort 'Inkoopofferte' moet zijn en klik op OK. Fiatteer het besteladvies. Wanneer u nu de verwerking Aanmaken Inkoopoffertes en -orders artikelen uitvoert, wordt een inkoopofferte aangemaakt.