Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Uitvoeren MRP

U gebruikt de verwerking Uitvoeren MRP (Materials Requirement Planning) om het voorraadverloop van artikelen door te rekenen en zo te bepalen of de voorraad van een artikel onder het minimum komt, waardoor er een behoefte aan zou ontstaan. Hierbij wordt rekening gehouden met geplande ontvangsten en uitgiftes, inclusief verkoopprognoses. Bij het berekenen van het voorraadverloop kijkt MRP naar:

De verwerking Uitvoeren MRP doorloopt een proces van verschillende stappen. Een beschrijving van het proces vindt u onder Processen in Isah, Voorraad, MRP.

Belangrijke velden

De velden die de MRP gebruikt als aansturing voor de hierboven genoemde bewerkingen zijn:

Daarnaast zijn de volgende data van belang:

Geblokkeerde voorraad

Het is mogelijk om geblokkeerde voorraad in de MRP-berekening mee te laten tellen. Dat kunt u bijvoorbeeld doen bij voorraad die nog gekeurd moet worden. Daarvoor dient u zowel in het scherm Magazijnlocaties als in het scherm Voorraadstatussen aan te geven dat de voorraadregel beschikbaar moet zijn voor bestelpuntmethode en MRP.

Uitwisselbare voorraad van artikelrevisies

Als u gebruikmaakt van revisiebeheer en als ingesteld is dat voorraad van artikelrevisies uitwisselbaar is, dan worden alle revisies van een artikel bij elkaar opgeteld voor het bepalen van de voorraad. Is de voorraad van alle revisies samen minder dan de minimumvoorraad, dan wordt een besteladvies aangemaakt voor de laatst vrijgegeven revisie van het artikel en eventueel ook een interne productiedossier. Als de instelling niet geactiveerd is, dan wordt alleen voor de laatst vrijgegeven revisie de voorraad bepaald en indien nodig een besteladvies en/of een interne productieorder aangemaakt.

Velden

Planningshorizon

Doorrekenen tot en met

Door te rekenen artikelniveaus