Rechten van gebruikersgroep

U gebruikt het scherm Rechten van gebruikersgroep om de rechten van een gebruikersgroep in te zien en te wijzigen.

Rechten kent u toe per programmacode. Programmacodes kunnen verwijzen naar modules, schermen en tabbladen, maar bijvoorbeeld ook naar verwerkingen, rapporten en scripts.

Per programmacode kent u een permissie toe. Permissies zijn er op verschillende niveaus:

Permissie

Omschrijving

• Geen permissie:

Het programma mag niet worden opgestart.

• Raadplegen:

Gegevens mogen via het programma geraadpleegd worden.

• Wijzigen:

Gegevens mogen via het programma geraadpleegd en gewijzigd worden.

• Toevoegen:

Gegevens mogen via het programma geraadpleegd, gewijzigd en toegevoegd worden.

• Verwijderen:

Gegevens mogen via het programma geraadpleegd, gewijzigd, toegevoegd en verwijderd worden.

Tip: U hoeft de rechten niet een voor een per programmacode toe te kennen; u kunt gebruikmaken van de functie Aanmaken rechten gebruikersgroep.