Aanmaken rechten gebruikersgroep

U gebruikt de verwerking Aanmaken rechten gebruikersgroep om in één keer voor meerdere programma's rechten toe te kennen aan een gebruikersgroep. Daarnaast kunt u er de permissies voor deze programma's mee opgeven. De permissie bepaalt of een gebruiker gegevens mag raadplegen, wijzigen, toevoegen of verwijderen. Permissies variëren van 'Geen permissie' (laagste niveau) tot 'Verwijderen' (hoogste niveau). Iemand die mag verwijderen, mag automatisch ook raadplegen, wijzigen en toevoegen, omdat deze acties tot lagere rechtenniveaus behoren.

Permissie

Omschrijving

• Geen permissie:

Het programma mag niet worden opgestart.

• Raadplegen:

Gegevens mogen via het programma geraadpleegd worden.

• Wijzigen:

Gegevens mogen via het programma geraadpleegd en gewijzigd worden.

• Toevoegen:

Gegevens mogen via het programma geraadpleegd, gewijzigd en toegevoegd worden.

• Verwijderen:

Gegevens mogen via het programma geraadpleegd, gewijzigd, toegevoegd en verwijderd worden.

U kunt de verwerking Aanmaken rechten gebruikersgroep verder gebruiken om de rechten van een andere gebruikersgroep te kopiëren, de rechten voor heel Isah of een selectie van modules in één keer aan te maken of juist alle rechten van een groep te verwijderen.

De aangemaakte rechten komen te staan in het scherm Rechten van gebruikersgroep.

Tip: Aangemaakte rechten kunt u wijzigen. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk in één keer de volledige rechten voor een gehele module aan te maken, en dan vervolgens de rechten voor bepaalde schermen in deze module alsnog weg te nemen.

Let op: Nieuwe rechten worden pas actief als u Isah opnieuw heeft opgestart.