Werkkaarten

U gebruikt het scherm Werkkaarten om de aangemaakte werkkaarten in te zien en af te drukken.

Voor iedere bewerking die bij een productiedossier is opgenomen, kunt u een werkkaart aanmaken. Op de werkkaarten staan de werkinstructies. U kunt hierbij denken aan informatie zoals:

Per bewerking kunt u informatie opnemen die op de werkkaart wordt afgedrukt. U voert deze informatie in op het tabblad Memo in het scherm Productiecalculatie bewerkingen. Voor een tekst die u alleen op een werkkaart wilt afdrukken, selecteert u Interne documentatie uit de keuzelijst.

Werkkaarten aanmaken

Werkkaarten kunt u niet toevoegen met Nieuw (CTRL+N). Werkkaarten worden aangemaakt met de verwerking Aanmaken werkkaarten. Als u deze verwerking start, kunt u een selectie opgeven van alle bewerkingen waarvoor u werkkaarten wilt aanmaken. De verwerking maakt de desbetreffende werkkaarten aan en zet ze in het bestand Werkkaarten in de productiemodules.

Werkkaarten voor urenregistratie

U kunt de werkkaart gebruiken voor het terugmelden van uren. De werkkaart heeft namelijk een unieke code met daaraan gekoppeld een verkoopofferte en/of -order, een productieorder, bewerking en een machine. Dit maakt een snelle invoer van uren mogelijk, aangezien het invoeren van de werkkaart rechtstreeks leidt naar de bijbehorende verkooporder, productieorder, bewerking en machine.

Bijzonderheden van werkkaarten

Velden

Afdrukstatus