Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Productieontvangsten

In het scherm Productieontvangsten registreert u welke artikelen door uw productieafdeling zijn aangeleverd en voor welke bestemming u ze wilt ontvangen. Het kan goederen betreffen die zijn geproduceerd voor de voorraad, een verkooporder, goederen die dienen als component voor een andere productieorder of goederen waarvan de bestemming nog niet bekend is. Zie voor meer informatie over de stappen in dit proces Processen in Isah, Maakdelen zelf produceren.

Een productieorder hoeft niet in één keer binnengemeld te worden. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld in eerste instantie slechts 10 artikelen binnenkrijgt, maar dat er in totaal 100 gemaakt zullen worden. In dat geval kunt u de deellevering van 10 artikelen nu al registreren en verwerken, zodat in Isah bekend is dat er al 10 beschikbaar zijn. De rest van de artikelen meldt u binnen op het moment dat ze gereed zijn.

Let op: Voordat u de ontvangst kunt verwerken moet u deze eerst fiatteren. U fiatteert een ontvangstregel door het veld Status ontvangst te verzetten naar 'Klaar voor verwerken'. U kunt ook het menu Bewerken openen en Wijzigen status ontvangsten kiezen. Wanneer u meerdere ontvangstregels wilt fiatteren, is het vaak sneller om te kiezen voor deze laatste mogelijkheid.

Ontvangstregels kunt u toevoegen met Nieuw (CTRL+N). Als er door uw productieafdeling echter meerdere producten tegelijk afgeleverd worden, kunt u de ontvangstregels in het scherm Productieontvangsten ook automatisch laten aanmaken. U hoeft dan niet voor ieder artikel met de hand een ontvangstregel aan te maken. Wanneer u artikelen ontvangt voor meerdere productieorders is het vaak sneller om te kiezen voor deze mogelijkheid.

U verwerkt de ontvangstregels door het menu Bewerken te openen en Verwerken ontvangsten te kiezen. Op dat moment worden de nodige boekingen uitgevoerd, bijvoorbeeld het ophogen van de voorraad (als de artikelen voor de voorraad geproduceerd waren).