Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Waarden van de outputvelden

U gebruikt het scherm Waarden van de outputvelden om de resultaatwaarden voor de outputvariabelen op te geven. Dit zijn de mogelijke resultaten van een flexibel zoekpad.

Zo kunt u, wanneer het een flexibel zoekpad voor commerciële tarieven betreft, de prijs per valuta en datum vastleggen. Dit betreft dus de prijs die zal worden gebruikt wanneer deze regel geldig is (valuta en datum kloppen) in het flexibele zoekpad.

Of u een of meer regels mag toevoegen, is afhankelijk van het veld 1 Rij outputwaarden in het scherm Operationele toepassingen. Is dit veld geactiveerd, dan kunt u slechts één regel opnemen.

Een voorbeeld van een toepassing waarbij slechts één rij gegevens mag staan, is een toepassing waarin prijzen worden vastgelegd. In een bepaalde situatie kunnen namelijk niet meerdere prijzen tegelijk van toepassing zijn.

Een voorbeeld van meerdere rijen gegevens is een toepassing waarin een voorkeursmonteur wordt vastgelegd. Voor een bepaalde situatie kunnen namelijk meerdere monteurs gekwalificeerd zijn. De gebruiker zal, waar deze gegevens worden aangeboden, een keuze moeten maken.

Bij het daadwerkelijk bepalen van de outputwaarde of outputwaarden wordt de volgende logica toegepast: