Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Kopiëren calculatie van artikel naar productiedossier

Als u bij een offerte of order een productiedossier heeft toegevoegd, kunt u hieronder een calculatie opnemen die bestaat uit artikelen, bewerkingen, gereedschappen, externe bewerkingen en toeslagen. U kunt een geheel nieuwe calculatie aan het productiedossier toevoegen, maar u kunt er ook voor kiezen om een bestaande calculatie te kopiëren. Deze kunt u daarna eventueel verder aanpassen. U hoeft niet alle onderdelen van de calculatie te kopiëren, maar kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen alleen de artikelen en bewerkingen over te nemen.

U gebruikt de verwerking Kopiëren calculatie van artikel naar productiedossier om een calculatie vanuit de module Artikelen te kopiëren naar een productiedossier. Staan in de broncalculatie halffabrikaten, dan is het mogelijk voor de onderliggende calculaties direct productiedossiers aan te maken. U kunt er ook voor kiezen dit zelf in een later stadium te doen.

Kopiëren calculatie van artikel naar productiedossier

N.B.: In het menu Bewerken van het scherm Productiecalculatie artikelen vindt u kopieermogelijkheden die op dit scherm gebaseerd zijn, namelijk Productiedossier aanmaken en artikelcalculatie inkopiëren en Artikelcalculatie inkopiëren (phantom). Deze verwerkingen gebruikt u wanneer u een nieuw maakdeel aan een productiecalculatie heeft toegevoegd en de calculatie ervan wilt inkopiëren. Normaal gesproken geven de bestelcodes van deze maakdelen aan op welke manier de onderliggende calculatie wordt ingekopieerd, maar de keuze die u in het menu Bewerken maakt, heeft voorrang. Isah negeert dus de bestelcode van het maakdeel als u in het menu Bewerken een andere keuze maakt.

Velden

Documenten overnemen

Artikel- en productiecalculatie koppelen

Regelnummers van artikelcalculatie gebruiken (productiecalculatie niet hernummeren)

Regelnummers van ingekopieerde calculatieregels laten aansluiten op phantom-regel

Niet-zichtbare phantom-regels doornummeren