Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Boeken productieresultaat via statussen

U gebruikt de verwerking Boeken productieresultaat via statussen als u het productieresultaat wilt boeken voor productiedossiers van een bepaalde status. Het is mogelijk om de status van de verwerkte verkoopregels automatisch te verzetten naar een nieuwe status.

Als u het productieresultaat boekt, bepaalt Isah de geboekte voorcalculatorische kosten (Nog af te sluiten onderhanden werk), de geboekte nacalculatorische kosten (onderhanden werk) en het verschil hiertussen. Het verschil wordt geboekt als productieresultaat. Of u werkt met het boeken van voorcalculatorische kosten hangt af van de instelling Afboeken onderhanden werk klantorder in het scherm Financieel.

Bij het uitvoeren van de verwerking maakt Isah een journaalpost aan:

Grootboekrekening

D

C

Bedrag

NATS OHW

X

 

Aantal * voorcalculatorische kostprijs

Artikelen/Bewerkingen/Gereedschappen/ Externe bewerkingen

 

X

Aantal * nacalculatorische kostprijs

Productieresultaat Artikelen/Bewerkingen/ Gereedschappen/Externe bewerkingen

 

X

Aantal * (verschil VC - NC kostprijs)

De journaalpost ontstaat per kostencomponent: artikel, bewerking, gereedschap en externe bewerking. Het is ook mogelijk om met de verwerking het ontstane verschil naar de kostenrekeningen te laten journaliseren. U legt deze keuze vast in het scherm Financieel op het tabblad Algemeen in het veld Afsluiten klantorder.

Let op: U kunt alleen productieorders van het type 'Klantorder' afsluiten. Isah bepaalt het 'Nog af te sluiten OHW-bedrag' aan de hand van de productie-aantallen die aan de verkoopregel zijn geleverd.