Aanmaken roosterregels

U gebruikt de verwerking Aanmaken roosterregels om de roosterregels aan te maken voor één personeelslid, meerdere personeelsleden of een gehele afdeling. De roosterregels geven aan in welke werktijdentabel een personeelslid op een bepaalde dag is ingedeeld. Een werktijdentabel kunt u vergelijken met een ploeg waarvoor u de verschillende werktijden en pauzes hebt vastgelegd.

Voor ieder personeelslid moet er voor ieder gewerkte dag een roosterregel zijn aangemaakt, anders kunnen de urenregels voor die dag niet worden verwerkt.

Eenmaal aangemaakte roosterregels staan in het scherm Personeelsleden onder de knop Rooster.

Tip: Roosterregels kunnen ook per personeelslid worden toegevoegd met Nieuw (CTRL+N). Ga hiervoor naar het scherm Personeelsleden, selecteer het personeelslid en klik op de knop Rooster.