Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Doorrekenen VVP en calculatieprijzen

Met de verwerking Doorrekenen VVP en calculatieprijzen kunt u de vaste verrekenprijs en calculatieprijs laten doorrekenen voor alle artikelen die een calculatie bevatten, inclusief de calculaties van onderliggende artikelen (de zogenaamde halffabrikaten).

Deze verwerking begint bij het laagste niveau van een calculatiestructuur (het 'laagste' halffabrikaat) en berekent per niveau de kostprijs van het desbetreffende artikel. Deze kostprijs wordt genomen als calculatieprijs voor het niveau erboven, waarna ook dit niveau wordt doorgerekend, etc.

Welke prijsgegevens tijdens deze berekening ook daadwerkelijk worden vastgelegd, bepaalt u zelf:

U geeft in het verwerkingsscherm aan of koopdelen met calculatieregels doorgerekend moeten worden en of van maakdelen zonder calculatieregels de calculatieprijs en VVP op nul moeten worden gezet.

Bij deze verwerking kunt u geen selectie van artikelen opgeven. De berekening vindt dus altijd plaats voor alle artikelen en alle niveaus in de module Artikelen. Aangezien de structuren van calculaties op ingewikkelde wijze met elkaar verweven kunnen zijn, is het onmogelijk bepaalde artikelen van de berekening uit te sluiten.

Wilt u voor een bepaald artikel zien welke uitkomst de berekening heeft gegenereerd, dan roept u voor dat artikel het scherm Resultaat doorrekenen VVP en calculatieprijzen op.

Let op: De verwerking Doorrekenen VVP en calculatieprijzen is niet van toepassing op artikelen waarvan de voorraadwaarderingsmethode is ingesteld op 'Gemiddelde inkoopprijs (GIP)'.

Let op: Test deze verwerking eerst in een testadministratie. Omdat daadwerkelijk alle artikelen in de module Artikelen worden doorgerekend, kan de verwerking verstrekkende gevolgen hebben!

Let op: Als u werkt met dekkingen, worden deze meegenomen in de berekening van de kostprijzen.

Doorrekenen VVP en calculatieprijzen