Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Verlengen servicecontractversies

U gebruikt de verwerking Verlengen servicecontractversies om:

Een enkele servicecontractversie verlengen

U kunt de verwerking Verlengen servicecontractversies gebruiken om op basis van één bestaande servicecontractversie één nieuwe contractversie aan te maken onder hetzelfde servicecontract. De verwerking zorgt voor automatische verlenging volgens de in het bovenliggende servicecontract gespecificeerde verlengingstermijn.

U geeft voor het uitvoeren van de verwerking een selectie van gegevens op die u van de bestaande contractversie wilt overnemen naar de nieuwe contractversie. Dit betreft bijvoorbeeld de bijbehorende objecten, de gespecificeerde kostenregels etc.

De einddatum van de nieuwe contractversie wordt automatisch bepaald op basis van de startdatum plus de verlengingstermijn. Een startdatum van 1 januari en een verlengingstermijn van 1 jaar levert een einddatum op van 31 december. De verlengingstermijn legt u vast in het servicecontract waartoe de contractversie behoort.

Om een contractversie te kunnen verlengen dient het contract aan de volgende voorwaarden te voldoen:

Verlengen van meerdere servicecontractversies

Het is mogelijk om in één keer alle servicecontractversies in meerdere servicecontracten te verlengen. Voor alle servicecontractversies wordt dan automatisch een nieuwe servicecontractversie aangemaakt. Bij het verlengen kunt u aangeven welke waarden u wilt overnemen naar de nieuwe contractversies. Als een object ook in een andere contractversie voorkomt, dan kunt u de contractversie niet verlengen.

Om alle servicecontractversies van meerdere contracten tegelijk automatisch te kunnen verlengen moet het servicecontract aan de volgende voorwaarden voldoen:

Servicecontractversies die al verlengd zijn worden niet meer meegenomen.

N.B.: Bij de verlenging wordt rekening gehouden met een eventuele prijsverhoging. In het contract geeft u aan of er een vaste of variabele prijsverhoging moet plaatsvinden. Kiest u voor 'Vast', dan wordt het percentage uit het contract overgenomen. Kiest u voor 'Variabel', dan wordt het percentage overgenomen uit het verwerkingsscherm. Daarbij wordt rekening gehouden met het maximum verhogingspercentage dat u heeft opgegeven in het veld Maximale verhoging in het scherm Servicecontracten.