Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Aanmaken regiespecificatie

U gebruikt de verwerking Aanmaken regiespecificatie om de nacalculatorische gegevens over te zetten naar de verkoopregel volgens de instellingen die bij de regiefactureringssoort horen.

Bij het uitvoeren van de verwerking worden de nacalculatorische gegevens van de productieorders aangemaakt die gekoppeld zijn aan de verkoopregel. Dit geldt voor productieorders op alle niveaus van de calculatie (dus zowel van eindproducten als van halffabrikaten).

Bij het starten van de verwerking kunt u een datumselectie opgeven. Zo kunt u bijvoorbeeld op dinsdag de boekingen tot en met de vrijdag ervoor verwerken. In het geval van deelfacturering, kunt u de geboekte regels tot en met een bepaalde datum reeds verwerken.

Daarnaast kunt u er voor kiezen de verwerking en de prijsbepaling van artikelen in de verkoopregel uit te voeren op basis van de verkoopeenheid zoals opgegeven in het scherm Basisgegevens op het tabblad Verkoop in het veld Eenheid bij aanmaken regiespecificatie.

Let op: Wanneer een productieorder is gekoppeld aan meerdere verkoopregels, dan worden alle nacalculatiegegevens gekoppeld aan de verkoopregel van waaruit de verwerking wordt opgestart. Als de verwerking wordt opgestart vanuit de verkooporder, dan worden de nacalculatorische gegevens gekoppeld aan de eerste verkoopregel onder die order die gekoppeld is aan de desbetreffende productieorder.

Regiespecificatie en flexibele zoekpaden

Wanneer u gebruikmaakt van regiefacturering kunt u bij het aanmaken van de specificatieregels de prijzen van de diverse kostenelementen automatisch laten bepalen. U kunt hiervoor gebruikmaken van de volgende flexibele zoekpaden, hierbij wordt tussen haakjes de desbetreffende toepassingscode weergegeven:

Welke van deze flexibele zoekpaden gebruikt worden, wordt bepaald door de in de verkoopregel gekozen regiefactureringssoort. De prijzen van artikelen worden op de standaardwijze opgehaald volgens de eenheidsaanduiding 'Eenheid' uit de prijslijsten.

Let op: In zoekpad 1: 'Commerciële manuurtarieven' heeft u de mogelijkheid om prijzen afhankelijk te maken van het tijdstip waarop gewerkt is. Het systeem zal indien nodig een urenboeking opsplitsen in meerdere delen wanneer aan de verschillende delen door middel van het zoekpad verschillende tarieven zijn gekoppeld.

De waarde van Valuta en Datum worden gevuld door de prijsdatum en de prijsvaluta op de verkoopregel.

Zie ook Regiefacturering