Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Ontvangsten inkoop externe bewerkingen

Artikelen of productonderdelen kunt u verzenden naar een leverancier voor het ondergaan van een externe bewerking (een bewerking die is uitbesteed). In het scherm Ontvangsten inkoop externe bewerkingen registreert u welke goederen u daarna weer van uw leveranciers retour heeft ontvangen. U maakt per ontvangst een nieuwe ontvangstregel aan, gebaseerd op de oorspronkelijke inkooporderregel.

Tip: Als er meerdere goederen tegelijk terugkomen van een externe bewerking die op dezelfde inkooporder is besteld, kunt u de ontvangstregels in het bestand Ontvangsten inkoop externe bewerkingen ook automatisch laten aanmaken met de verwerking Aanmaken ontvangstregels inkoop externe bewerkingen.

Nadat u de ontvangsten heeft geregistreerd, dient u ze nog te verwerken. Pas wanneer u de ontvangstregels verwerkt, worden namelijk de nodige boekingen uitgevoerd, bijvoorbeeld het bijwerken van de gegevens op de productieorder met het aantal onderdelen die zijn binnengeboekt.

U kunt alleen ontvangstregels verwerken waarvan de Status ontvangst staat op 'Klaar voor verwerken'. Als u meerdere regels in één keer wilt fiatteren, is het sneller om het menu Bewerken te openen en daar te kiezen voor Wijzigen status ontvangsten.

U verwerkt de ontvangsten met Verwerken ontvangsten inkoop externe bewerkingen.

Velden

Ontvangst

Inkooporder, Inkoopregel

Pakbon

Aantal

Status ontvangst

Gereed

Gebruiker

Inkoopregel externe bewerking

De velden onder dit kopje geven informatie over de oorspronkelijke inkoopregel.

Reeds ontvangen

Reeds verwerkt

Totale hoeveelheid exclusief ontvangst

Verschil ontvangst

Totale hoeveelheid inclusief ontvangst

Gereed