Verwerken ontvangsten inkoop artikelen

U gebruikt de verwerking Verwerken ontvangsten inkoop artikelen om de ontvangst van artikelen te verwerken. Het betreft artikelen die u van uw leveranciers ontvangt.

Voordat u artikelen kunt binnenboeken met deze verwerking dient u voor de te ontvangen artikelen ontvangstregels aan te maken. Na het verwerken van deze ontvangstregels zijn de artikelen pas binnengeboekt. U maakt de ontvangstregels aan in het bestand Ontvangsten inkoop artikelen.

Let op: U kunt alleen ontvangstregels verwerken waarvan de Status ontvangst staat op 'Klaar voor verwerken'. Als u meerdere regels in één keer wilt fiatteren, is het sneller om het menu Bewerken te openen en daar te kiezen voor Wijzigen status ontvangsten.

Resultaat van de verwerking

Indien op voorraad was besteld, dan wordt tijdens de verwerking:

Indien op order was besteld, dan wordt de kostenboeking uitgevoerd. Er vindt in dit geval geen voorraadboeking plaats, omdat de artikelen voor de order zijn besteld. Wel kan er Locatie-OHW geboekt worden; dit gebeurt alleen als dit bij het artikel (tabblad Logistiek) en in de algemene instellingen (scherm Basisgegevens, tabblad Instellingen, Locatie artikelen-op-order) staat ingesteld.

Daarnaast wordt voor alle ontvangen artikelen het aantal 'Ontvangen' op de inkooporderregel bijgewerkt.

Velden

Te verwerken regels