Locatie-OHW

Het scherm Locatie-OHW toont een overzicht van de onderhanden-werklocaties met artikelen op order.

De functie Locatie-OHW betreft de registratie van de opslag van op order ingekochte of geproduceerde artikelen. Deze goederen zijn niet bedoeld voor de voorraad, dus een aparte locatie is nodig. Dit is de 'locatie-OHW'.

Het bijhouden van de locatie-OHW lijkt grotendeels op het bijhouden van de reguliere voorraad. Een verschil is dat het bijhouden van de locatie-OHW geen financiële gevolgen heeft, omdat het buiten de voorraad om loopt.

Voor de volgende soorten artikelen kunt u de tijdelijke locatie vastleggen:

Per regel locatie-OHW is in het veld Geblokkeerd voor uitgifte en expeditie te zien hoe Isah met de voorraadregel omgaat. Als het veld is ingeschakeld, wordt de regel niet gebruikt bij het uitgeven van 'locatie onderhanden werk' aan productie of het verzenden van 'locatie onderhanden werk' naar de klant. Het veld wordt automatisch geactiveerd als het veld Geblokkeerd voor uitgifte en expeditie is ingeschakeld in het scherm Voorraadstatussen en/of het scherm Magazijnlocaties. Is dus minimaal één van deze velden ingeschakeld, dan kan de voorraad of locatie-OHW niet meer worden gebruikt voor uitgifte of expeditie.

Instellingen

In het scherm Basisgegevens op het tabblad Instellingen ziet u onder Locatie artikelen-op-order staan voor welke artikelen u een locatie-OHW kunt bijhouden. Dit wordt ingesteld aan de hand van de herkomst en de bestemming van de artikelen:

In het scherm Artikelen staat op het tabblad Logistiek een instelling waarmee het gebruik van locatie-OHW per artikel aan of uit gezet kan worden (veld Actief). Standaard staat het werken met locatie-OHW uit. Wilt u voor een bepaald artikel werken met locatie-OHW, dan dient u dat dus expliciet bij het desbetreffende artikel aan te geven door het veld Actief te activeren.