Verwerken inkoopfacturen definitief

U gebruikt Verwerken inkoopfacturen definitief om de geregistreerde en goedgekeurde inkoopfacturen te boeken. Bij het definitief verwerken van een inkoopfactuur worden verscheidene acties uitgevoerd:

Wanneer de verwerking is voltooid, dan wordt een scherm getoond met daarop de knop Logboek. Klik op deze knop voor aanvullende informatie over de inkoopfacturen die niet verwerkt konden worden.

U vindt een overzicht van definitief verwerkte inkoopfacturen in het scherm Definitief verwerkte inkoopfacturen.

Let op: Als u een inkoopfactuur definitief heeft verwerkt, kunt u dat niet meer terugdraaien. Op een verwerkte inkoopfactuur kunt u geen wijzigingen meer aanbrengen. Alleen op het tabblad Memo kunt u nog opmerkingen plaatsen.

Voorwaarden definitief verwerken

U kunt een inkoopfactuur alleen definitief verwerken als het veld Fiat op het tabblad Algemeen van de inkoopfactuur is ingesteld op 'Definitief verwerken'. U kunt een inkoopfactuur pas fiatteren voor definitieve verwerking als:

Voorwaarden gereedmelden artikelcalculatieregels

Voor het gereedmelden van artikelcalculatieregels met als herkomst 'Inkoop' gelden de volgende voorwaarden:

Velden

Inkoopfacturen

Journaaldatum