Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Importeren klantsaldo's

U gebruikt de verwerking Importeren klantsaldo's om klantsaldo's vanuit uw financiële pakket over te nemen naar Isah. De geïmporteerde klantsaldo's worden gebruikt bij het werken met kredietlimieten.

De kredietlimiet die voor een bepaalde klant geldt, staat in het scherm Klanten op het tabblad Financieel. Hier vindt u ook de instellingen waarmee u de controle op kredietlimiet aanstuurt. U bepaalt er onder andere:

Neemt u de saldo's uit het financiële pakket niet over, dan kan Isah u alleen waarschuwen op basis van de gegevens uit uw Isah-database. In Isah staat echter geen informatie over betalingen van facturen; Isah gaat ervan uit dat een factuur die is aangemaakt, ook betaald is. Alleen de bedragen waarvoor nog geen factuur is aangemaakt, worden dan ook gezien als opgenomen krediet. Isah waarschuwt u dan ook als dat bedrag de opgegeven limiet heeft bereikt.

Neemt u de klantsaldo's vanuit uw financiële pakket over naar Isah, dan houdt Isah wel rekening met facturen die al zijn aangemaakt, maar nog niet zijn betaald. Ook deze facturen worden dan gezien als opgenomen krediet. De waarschuwing voor kredietoverschrijding geeft dan een duidelijker beeld van de werkelijke situatie.