Ongedaan maken export journaalposten

U gebruikt de verwerking Ongedaan maken export journaalposten om de export van journaalposten terug te draaien. Hiervoor selecteert u het exportnummer waarvan u de actie ongedaan wilt maken. Na uw bevestiging maakt Isah de export ongedaan. Het resultaat hiervan ziet u terug in het scherm Journaalposten: het exportnummer is op '0' gezet en het vinkje is weggehaald uit de kolom Geëxporteerd.

Isah logt het ongedaan maken van de export van journaalposten in het logboek en bewaart onder andere gegevens over de selecties waarmee de verwerking is uitgevoerd.

Let op: De verwerking Ongedaan maken export journaalposten zal de journaalposten die u al in uw financiële applicatie geïmporteerd had, niet uit uw financiële administratie weghalen. Wanneer u de journaalposten opnieuw exporteert, kunnen er in uw financiële administratie dus dubbele journaalposten ontstaan.

De export corrigeren als deze onverwacht is afgebroken

Als een export van journaalposten is afgebroken voordat het proces ten einde was, dan komt Isah bij een volgende export de openstaande gegevens tegen. Hiervan verschijnt een melding op uw scherm: 'Het exporteren van journaalposten is geblokkeerd, omdat ze op dit moment al geëxporteerd worden.'

Als u deze blokkade tegenkomt na een fout tijdens een eerdere export, dan lost u dat op met de functie Niet-voltooide export ongedaan maken in het scherm Ongedaan maken export journaalposten. U ziet deze functie staan onderin het scherm Ongedaan maken export journaalposten als Isah een niet-voltooide export heeft geconstateerd. Kies voor de functie Niet-voltooide export ongedaan maken om de geblokkeerde export vrij te geven. Hierna kunt u de export op de normale wijze uitvoeren.

Let op: Kies niet voor Exportnummer ongedaan maken. Met deze functie maakt u namelijk de laatste succesvolle export ongedaan. Verder worden daarbij geen aanpassingen gedaan in het financiële pakket, wat bij de volgende export tot dubbele boekingen kan leiden. Deze kunt u alleen met de hand verwijderen.