Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Journaalposten

Het scherm Journaalposten toont een overzicht van de journaalposten die in Isah zijn aangemaakt. Het aanmaken van journaalposten gebeurt automatisch op de zogenaamde boekingsmomenten.

Het scherm Journaalposten bestaat uit drie onderdelen: een selectievenster, een overzicht van journaalposten en een overzicht met verdichtingsinformatie.

Het selectievenster

Hier geeft u de selecties op die bepalen welke journaalposten Isah in het overzicht plaatst. In eerste instantie staan altijd de journaalposten van de systeemdatum in het scherm. U kunt een ruimere periode opgeven. Daarnaast is het mogelijk aan te geven welk type journaalposten u wilt zien:

Met de extra selecties op het scherm kunt u het overzicht verder verfijnen op Soort, Type, Grootboekrekening, Kostenplaats, Journaalvaluta, Omschrijving journaalpost, Boeknummer en Exportnummer (zie voor deze laatste mogelijkheden de kolommen in het scherm Journaalposten).

Het overzicht van journaalposten

In het overzicht ziet u de journaalposten die voldoen aan de opgegeven selectie. Verschillende presets geven u de mogelijkheid op het scherm nog een extra selectie toe te passen. Naast de preset ‘Default selectie’ bevat het scherm de presets ‘Inclusief omschrijving grootboek’, ‘Verkoopjournaalposten’, ‘Inkoopjournaalposten’ en ‘Memoriaaljournaalposten’.

Soort

Type

Grootboekrekening

Journaalpostomschrijving

Boeknummer

Debet

Credit

Verdichtingsnummer

Exportnummer

Exportperiode

Exportjaar

Administratiecode financieel pakket

BTW-code

Overige kolommen

Het overzicht met verdichtingsinformatie

Dit venster toont de oorspronkelijke journaalregels van journaalregels die verdicht zijn. Om de verdichtingsinformatie te kunnen zien, dient u het veld Verdichtingsinformatie te activeren. Daarnaast moet een journaalregel geselecteerd zijn die verdicht is. Verdichte journaalregels herkent u aan het verdichtingsnummer en de journaalpostsoort.