Logboek

In het scherm Logboek ziet u een overzicht van alle in Isah gelogde berichten. U kunt hierbij denken aan foutmeldingen, waarschuwingen en verwerkingsmeldingen. Al deze berichten, ook wel logboekmeldingen genoemd, bevatten informatie over het tijdstip waarop de fout, waarschuwing of verwerkingsmelding zich heeft voorgedaan en het berichttype en de berichtcode die het betreft.

Bij foutmeldingen of waarschuwingen geeft de opbouw van het bericht informatie over het ontstaan van het bericht. Het memoblok onder aan het venster geeft aanvullende informatie over het geselecteerde bericht. De berichten kunnen op deze manier op effectieve wijze worden gebruikt bij het oplossen van problemen.

De verwerkingsmeldingen geven informatie over de uitvoering van verwerkingen zoals backflushing, uitvoeren MRP, exporteren stamgegevens en journaalposten en dergelijke. Bij het uitvoeren van verwerkingen waarbij statussen worden verzet, wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de statuscontroles. Het is dan mogelijk dat een status niet verzet mag worden omdat het statustype dit niet toelaat. Van elk record dat niet verwerkt kan worden, verschijnt een vermelding in het logboek.

Wanneer u niet wilt dat een bepaalde berichtcode in het logboek vermeld wordt, bijvoorbeeld omdat het een voor u onbelangrijk informatief bericht betreft, neemt u deze berichtcode op in het scherm Uitgesloten berichten. Alleen berichten van het type 'Informatie' kunnen worden uitgesloten.

Vervolgens gebruikt u het scherm Instellingen logboek om nader te specificeren wanneer deze uitgesloten berichtcode niet in het logboek opgenomen hoeft te worden, bijvoorbeeld als het bericht zich bij een bepaald programma heeft voorgedaan.

Voor het opschonen van de berichten in het logboek gebruikt u de verwerking Verwijderen logboekregels.