Berichtcodes

Het scherm Berichtcodes toont alle voorgedefinieerde standaardberichten in Isah. In het logboek worden deze berichtcodes gebruikt om te specificeren welke precieze handelingen niet correct konden worden uitgevoerd of wat de resultaten zijn.

De berichtcodes worden als aanvullende uitleg opgenomen in het logboek wanneer een fout of verwerkingsmelding zich ergens in Isah heeft voorgedaan. Het logboek toont daarbij ook wanneer deze fout of verwerkingsmelding zich heeft voorgedaan, bij welk programma etc.

De berichtcodes zijn ingedeeld in specifieke berichttypes, bijvoorbeeld 'Fouten', 'Waarschuwingen' of 'Informatie'.

Wanneer u niet wilt dat een bepaalde berichtcode in het logboek vermeld wordt, bijvoorbeeld omdat het een voor u onbelangrijk informatief bericht betreft, neemt u deze berichtcode op in het scherm Uitgesloten berichten. Alleen berichten van het type 'Informatie' kunnen worden uitgesloten.

Vervolgens gebruikt u het scherm Instellingen logboek om nader te specificeren wanneer deze uitgesloten berichtcode niet in het logboek opgenomen hoeft te worden, bijvoorbeeld als het bericht zich bij een bepaald programma heeft voorgedaan.

Let op: U kunt de gegevens in dit scherm niet wijzigen.

Velden

Knelpuntanalysetype