Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Verwijderen journaalposten

U gebruikt de verwerking Verwijderen journaalposten om het bestand met journaalposten op te schonen. U kunt zowel geëxporteerde als niet-geëxporteerde journaalposten verwijderen.

Let op: Als u met deze functie journaalposten verwijdert, zijn zij definitief weg en niet meer terug te halen. Zorg dus voor een degelijke back-up voordat u deze functie uitvoert. Het is verder aan te raden de rechten voor gebruikers op de verwerking Verwijderen journaalposten zorgvuldig in te stellen.

Isah logt het verwijderen van journaalposten in het logboek en bewaart onder andere gegevens over de selecties waarmee de verwerking is uitgevoerd.

N.B.: Isah adviseert om aangemaakte journaalposten niet te verwijden. De journaalposten zijn namelijk een uitstekende bron voor managementinformatie en kunnen een onderbouwing leveren van de saldo's van de grootboekrekeningen in uw financiële systeem. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het specificeren van de grootboekrekeningen die als tussenrekening dienen (onderhanden werk, nog te ontvangen facturen etc.).