MS SQL Server

In Isah versie 4.5.2 is de overstap gemaakt van Sybase ASE naar MS SQL Server van Microsoft. Met MS SQL Server beschikt u over de database waarmee u maximaal rendement haalt uit Isah.

MS SQL Server werkt op basis 64-bits technologie. Dit betekent dat er meer geheugen kan worden toegekend aan de database. Hier profiteert u van bij grote databases en intensief gebruik van de database, bijvoorbeeld in het geval van veel gebruikers of zware verwerkingen.

Aangezien het een product van Microsoft betreft, is gemakkelijker te integreren met andere Microsoft producten zoals de MS Office-producten Word, Excel en Outlook. Vanuit deze applicaties kunt u zonder extra drivers of odbc direct toegang krijgen tot MS SQL Server.

Voor ontwikkelaars is een document beschikbaar dat de verschillen beschrijft tussen Sybase en MS SQL Server en een document dat de installatie en configuratie van MS SQL Server belicht.