Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Artikelrevisies

U gebruikt het scherm Artikelrevisies indien u gebruikmaakt van Artikelrevisiebeheer via revisienummers.

Maakt u gebruik van revisiebeheer, dan is het niet nodig om voor elke nieuwe artikelrevisie een nieuw artikel in uw artikelbestand op te nemen. U registreert de nieuwe versie van het artikel in plaats daarvan bij het desbetreffende artikel onder de knop Revisies.

Iedere revisie van een artikel heeft een geldigheidsperiode en kan op verschillende manieren afwijken van de overige revisies. Revisies kunnen bijvoorbeeld verschillende calculaties en verschillende voorraden hebben.

Ook in de calculatieregel bij een artikel kunt u een geldigheidsperiode opgeven, bijvoorbeeld als u een artikelregel in de artikelcalculatie na een bepaalde tijd wilt vervangen door een andere artikelregel.

Revisies werken door in heel Isah.

Let op: Het geldigheidsbereik van artikelcalulatieregels moet synchroon lopen met het geldigheidsbereik van artikelrevisies. Een uitzondering hierop vormt de situatie waarin u niet werkt met meerdere revisies per artikel, maar wel met geldigheid van regels. Dit is bijvoorbeeld van toepassing wanneer u wijzigingen in de artikelcalculatie onder controle wilt houden.

Velden

Startdatum

Einddatum

Vrijgegeven

Uitwisselbaar

Historie

Voorbeelden artikelrevisies

Voorbeelden revisies op artikelcalculatieregel