Filteren met het filterscherm

Als u zelf de voorwaarden wilt kunnen opgeven waaraan de gegevensselectie moet voldoen, gebruikt u het filterscherm. U kunt de filters definiëren en opslaan voor later gebruik.

1. Open het scherm waarop u wilt filteren.
  2. Klik op Filter.
  3. Maak een keuze in het veld Filters:
  4. Klik op Filter en kies Conditie toevoegen.
  5. Kies vervolgens het veld waarvoor u de voorwaarde moeten gelden en geef de voorwaarde op, bijvoorbeeld 'Plaats equals Nijmegen'.
  6. Wilt u nog een voorwaarde toevoegen, klik dan op Klik hier om een conditie toe te voegen.

Moeten de gegevens aan alle voorwaarden voldoen, kies dan voor AND. Moeten de gegevens aan ten minste één voorwaarde voldoen, kies dan voor OR, bijvoorbeeld als u klanten uit Nijmegen of Rotterdam zoekt: 'Plaats equals Nijmegen' OR 'Plaats equals Rotterdam'.

Wilt u een combinatie maken van verplichte en optionele voorwaarden, klik dan op Filter en kies voor Groep toevoegen. Bijvoorbeeld als u klanten uit Nijmegen of Rotterdam zoekt met verkoper Jansen: 'Plaats equals Nijmegen' OR 'Plaats equals Rotterdam' AND 'Verkoper equals 0026' (waarbij 0026 het personeelsnummer is van verkoper Jansen).

7. Wilt u een regel verwijderen, klik dan op Picklist filter en kies voor Rij verwijderen.
  8. Wilt u de definitie opslaan, klik dan op Opslaan (CTRL+S) en geef de definitie een naam.

Tip: Open het menu Beeld en kies voor Filtervak tonen om het actieve filter in de statusbalk te zien: Statusbalk filter

Voorbeeld

Filter