Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Verplaatsen kritisch inkoopdeel

Kritische inkoopdelen zijn artikelen met een lange levertijd waarvan bekend is dat ze besteld moeten worden, maar waarvan het productiedossier waarin deze artikelen verbruikt gaan worden nog niet bekend is. Dit staat een reguliere bestelling in Isah in de weg, maar er is vaak geen tijd om op het productiedossier te wachten. Om dit probleem te verhelpen, is het in Isah mogelijk om deze kritische inkoopdelen te bestellen via een speciale productieorder voor kritische inkoopdelen.

U gebruikt de verwerking Verplaatsen kritisch inkoopdeel om een artikel dat u op deze manier heeft ingekocht, te verplaatsen naar het productiedossier waarvoor het daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Dit gebeurt op het moment dat de werkvoorbereiding van het eigenlijke productiedossier is gestart en de gegevens ervan in Isah worden ingevoerd.

Tijdens het verplaatsen van de artikelcalculatieregel voegt Isah een nieuwe artikelcalculatieregel toe aan het doeldossier. Hierin worden de gegevens van de calculatieregel van het kritische inkoopdeel overgenomen. De regel voor het kritische inkoopdeel mag dus nog niet bestaan in het doeldossier.

Let op: U dient het kritische inkoopdeel in ieder geval te verplaatsen voordat u de ontvangst van het bestelde artikel registreert. Doet u dit niet, dan boekt Isah de kosten op het verkeerde productiedossier.