Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

MRP: Berekenen artikelniveaus

De eerste stap in het doorrekenen van de MRP is het bepalen van de artikelniveaus. Deze niveaus drukt Isah uit in de zogenaamde low level code. De low level code van een artikel komt terecht in het veld Low level code op het tabblad Logistiek van het desbetreffende artikel. Low level codes worden opgenummerd; hoe lager het niveau is, hoe hoger het nummer.

Isah vult bij een artikel altijd het laagste niveau in waarin een artikel voorkomt. Komt het artikel voor in niveau 2 en 3, dan zet Isah het nummer 3 in de low level code.

Let op: Als na de verwerking Uitvoeren MRP bij een artikel in het veld Low level code de waarde '-1' staat, dan betekent dit dat Isah de berekening van deze low level code niet heeft kunnen uitvoeren of afmaken. Bij het starten van de verwerking worden alle low level codes op -1 gezet; als de berekening van de codes tussentijds wordt afgebroken of als tijdens de berekening een artikel wordt gewijzigd of toegevoegd, kan het gebeuren dat de low level code van een of meer artikelen op -1 blijft staan.

N.B: Het berekenen van de artikelniveaus vindt ook plaats tijdens het doorrekenen van de VVP en calculatieprijzen.

Voorbeeld

Voorbeeld niveaus MRP