Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Wat is intercompany?

Intercompany is bedoeld voor organisaties die bestaan uit meerdere bedrijven die bij elkaar inkopen. Intercompany automatiseert de processen die daarmee samenhangen en verlaagt zo de administratieve lasten.

Instellingen

De verschillende bedrijven kunnen een eigen Isah-database (administratie) gebruiken of een database delen. U registreert de bedrijven, geeft aan in welke administratie hun administratie gevoerd wordt en bepaalt welke bedrijven bij elkaar mogen inkopen.

Praktijk

Als een bedrijf A een inkooporder aanmaakt voor het inkopen van een artikel bij bedrijf B, dan maakt Isah de daarbij behorende verkooporder automatisch aan bij bedrijf B. Wanneer bedrijf B de expeditiebon verwerkt, kan Isah bij het inkopende bedrijf automatisch ontvangstregels aanmaken (optioneel). Op basis van de verkoopfactuur van bedrijf B kan Isah automatisch een inkoopfactuur aanmaken bij bedrijf A (optioneel). Deze inkoopfactuur kan na beoordeling door het inkopende bedrijf verwerkt worden.

Intercompany

Uitbreidingen

Indien gewenst kunt u de functionaliteit uitbreiden naar uw eigen wensen. Het is bijvoorbeeld mogelijk de verkoopregels automatisch in status te verhogen; ook kunt u met een script bijvoorbeeld bepaalde handelingen na het invoeren van de verkoopregel automatisch laten uitvoeren.