De Intrastat-opgave doen

De Intrastat-aangifte dient maandelijks gedaan te worden. U exporteert hiervoor de relevante gegevens uit Isah naar een exportbestand. Dit exportbestand wordt vervolgens ingelezen in IDEP en is daar dus een importbestand. Met IDEP voert u vervolgens de daadwerkelijke aangifte uit.

Het exportbestand maken vanuit Isah

Ga in Isah naar het scherm Verkoopoffertes en -orders, menu Bewerken, CBS-Intrastat-opgave. In het verwerkingsscherm Exporteren CBS-gegevens dat verschijnt, vult u de gegevens in:

Opmerking

In het script BSS_001CF! kunt u instellingen opgeven, onder andere:

Het importbestand inlezen in IDEP

Ga in IDEP naar het menu Inlezen, CBS-opgaven, Nieuw, Start inlezen sjabloon. Verdere instellingen heeft u al gedefinieerd bij de inrichting van IDEP. Het programma begint dan ook direct het bestand in te lezen dat u bij de instellingen heeft opgegeven. U kunt dus geen nieuw pad en nieuwe naam selecteren; het importbestand heeft altijd dezelfde naam en staat altijd op dezelfde locatie.

Als IDEP problemen tegenkomt, dan krijgt u daarvan een melding. U kunt er vervolgens voor kiezen een scherm te openen waarin u de foutieve gegevens corrigeert.