Checklist

Met onderstaande checklist kunt u snel controleren of de installatie van de integratiemodule goed verlopen is en of de instellingen in IDEP juist zijn.

Isah

1. Is de Integratiemodule IDEP op te starten? Controleer dit op het scherm Verkoopoffertes en -orders, tabblad Algemeen, menu Bewerken, CBS-Intrastat-opgave.
  2. Controleer of Isah de volgende scripts bevat:

Dit doet u in de module Algemeen, scherm Scripts.

3. Controleer of de preset Met CBS-code aanwezig is in het scherm Landen.
  4. Als de u de ISO-landencodes nog niet heeft opgegeven, krijgt u bij het aanroepen van de preset Met CBS-code een melding. Is dat het geval, geef de landencodes dan alsnog aan via het scherm Landen, menu Bewerken, CBS-Intrastat Landcodering.
  5. Controleer of u in de module Artikelen de statistieknummers heeft ingevoerd.
  6. Controleer of u in de module Klanten de informatieplichtige heeft geregistreerd (klant '99999' met eigen BTW-nummer).
  7. Controleer in het scherm Artikelen voor alle relevante artikelen of u het gewicht heeft opgegeven per artikel, inkoopeenheid en verkoopeenhoud. Let hierbij ook op dummy-artikelen.
  8. Kijk of in het scherm Valuta's voor de vreemde valuta de juiste koersen zijn ingevuld.
  9. Controleer of in het scherm Landen bij elk land is aangegeven of het een EU-land betreft.
  10. Instelling van het configuratiescript t.b.v. de berekening van het gewicht van verkoop- en inkoopartikelen.

IDEP

Kijk of het inleessjabloon is gevuld. Zie voor meer informatie hierover www.cbsvooruwbedrijf.nl.