Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Het gewicht aangeven

Gewicht per eenheid instellen

Voor vrijwel alle goederen dient u de Intrastat-opgave te doen op basis van het nettogewicht, afgerond op hele kilo’s. Om dit in Isah juist te kunnen aansturen dient u bij de artikelen waarvoor u de opgave moet doen altijd het gewicht op te geven. Dit doet u in het veld Gewicht per eenheid op het tabblad Algemeen van het scherm Artikelen.

N.B.: Een gewicht beneden de 1 kilo moet voor de opgave altijd naar boven worden afgerond; de integratiemodule doet dit automatisch voor u.

Omrekenfactor opgeven

Omdat de inkoopeenheid en de verkoopeenheid kunnen afwijken van de voorraadeenheid dient u ook de omrekenfactor tussen deze eenheden in te vullen; dit doet u in het veld Inkoopeenheid (tabblad Inkoop) en Verkoopeenheid (tabblad Verkoop). Als u ervoor zorgt dat beide velden goed zijn ingevuld, dan kunt u in iedere eenheid verkopen en inkopen.

Dummy-artikelen instellen

Als u gebruikmaakt van dummy-artikelen is het niet mogelijk een standaardgewicht in te stellen; de dummy geldt immers steeds voor een ander product.

Als u het gewicht toch automatisch wilt laten berekenen, gebruikt u daarvoor bij inkoop de parameter lWeightByVendPartCode en bij verkoop de parameter lWeightByCustPartCode (zie hieronder). Activeer de parameter die u gaat gebruiken; Isah zal het gewicht van het artikel (per artikeleenheid) nu halen uit het veld Artikelcode leverancier (bij inkoopregels) of Artikelcode klant (bij verkoopregels).

Heeft u het gewicht in het bij de parameter behorende veld ingevuld, dan zal Isah dat gebruiken. Staat er in het veld geen gewicht, dan gebruikt Isah alsnog het gewicht dat bij het desbetreffende dummy-artikel is opgegeven in de module Artikelen.

Let op: Als u de parameters heeft geactiveerd, mogen de velden Artikelcode leverancier en Artikelcode klant alleen numerieke waarden bevatten.

De parameters activeren

Om de parameters lWeightByVendPartCode en lWeightByCustPartCode te activeren, dient u een script aan te passen. Ga hiervoor naar de module Algemeen, map Technische basisgegevens, scherm Scripts.