Synchronisatie

In de uitleg bij Isah ML wordt gesproken over het synchroniseren van de gegevens op het mobiele apparaat met de gegevens in de Isah-database. De synchronisatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, en welke gegevens worden gewist, ververst of toegevoegd is afhankelijk van de methode die u kiest. Hieronder wordt beschreven welke punten daarbij van belang zijn.

Isah ML werkt met drie verschillende soorten tabellen:

Kiest u voor een volledige synchronisatie, dan worden alle tabelsoorten gewist van het mobiele apparaat en opnieuw vanuit Isah naar het mobiele apparaat overgezet. Kiest u voor volledige synchronisatie, maar geeft u daarbij aan dat de lokale database niet opnieuw moet worden aangemaakt, dan worden de tabellen niet gewist, maar worden alleen de gegevens in de tabellen ververst.

Kiest u voor synchroniseren, dan worden eerst alle transacties van het mobiele apparaat overgezet naar de Isah-database. Hiernaast worden de gegevens in de Isah-tabellen en de mutatietabellen op het mobiele apparaat ververst.

Wijzigt u voorkeurswaarden en instellingen voor Isah ML in het Settings-scherm van Isah, dan dient u een volledige synchronisatie uit te voeren om deze wijzigingen naar het mobiele apparaat over te zetten. De standaardmanier van synchroniseren neemt de systeemtabellen namelijk niet mee.