Automatisch importeren

Als u alle importprofielen heeft ingericht, kunt u deze samenvoegen, zodat u alle gegevens (stamgegevens en journaalposten) in een keer kunt importeren:

1. Ga naar Applicatiebeheer, Import, Automatisch verwerken.
  2. Geef in het scherm aan of Agresso Wholesale, als er een fout optreedt:
  3. Klik op de knop Onderhoud. In het scherm dat verschijnt geeft u op welke profielen u automatisch wilt importeren. De beschikbare profielen staan links; de profielen die Agresso Wholesale automatisch moet importeren staan rechts. U kunt de kolommen wijzigen met de pijltjestoetsen die ertussenin staan. Bij het samenstellen van de rechterlijst is de volgorde van groot belang. Wijzig deze eventueel met de knoppen Omhoog en Omlaag.
  4. Klik op Sluiten.
  5. Klik op de knop Start zoeken om alle geselecteerde importprofielen uit laten te voeren en zo de stamgegevens en journaalposten in Agresso Wholesale te importeren.

Van elk importbestand houdt Agresso Wholesale een logbestand (.log) bij. Treden er tijdens het importeren fouten op, dan maakt Agresso Wholesale automatisch twee extra bestanden aan. In het ene bestand staat een foutenverslag (.err); in het andere staan de gegevens die niet zijn geïmporteerd (.sav). Deze bestanden plaatst Agresso Wholesale in de directory 'Verwerkt' die zich bevindt op de importlocatie. Agresso Wholesale verplaatst verder het Isah-exportbestand automatisch naar de map 'Verwerkt' en zet daarbij in de naam van de exportbestanden achter de punt de verwerkingsdatum en -tijd.

Wanneer Agresso Wholesale alle bestanden heeft geïmporteerd, blijft het programma wachten tot er weer een bestand geplaatst wordt op de opgegeven locatie.

6. Klik op de knop Stop zoeken om de automatische verwerking te stoppen.