Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Stamgegevens

Stamgegevens kunt u pas in Agresso Wholesale importeren als zij vanuit Isah zijn geëxporteerd.

Bij het importeren van stamgegevens is het belangrijk dat u een bepaalde volgorde aanhoudt. Aangeraden wordt stamgegevens in onderstaande volgorde te importeren. De voorgestelde volgorde geldt zowel voor het handmatig importeren als voor het automatisch importeren:

  1. Talen
  2. Betalingsvoorwaarden
  3. Leveringscondities
  4. Debiteuren
  5. Crediteuren.

Wanneer u bovenstaande stamgegevens zonder fouten heeft geïmporteerd, importeert u de journaalpostbestanden. Deze hoeven niet in een bepaalde volgorde te staan. Hieronder staat een voorbeeld van een volledige lijst van te importeren gegevens:

  1. Talen
  2. Betalingsvoorwaarden
  3. Leveringscondities
  4. Debiteuren
  5. Crediteuren
  6. Grootboekmutaties
  7. Inkoopfacturen
  8. Verkoopfacturen
  9. SA1 Grootboekmutaties
  10. SA1 Inkoopfacturen
  11. SA1 Verkoopfacturen
  12. Fiat inkoopfacturen.

Wanneer bij het controleren of importeren van stamgegevens in Agresso Wholesale fouten optreden, ziet u in het foutenverslag (.err) welke gegevens niet juist zijn en wat de fout is. Als er fouten optreden, dient u over het algemeen gegevens in Agresso Wholesale toe te voegen.

De stappen die u volgt voor het importeren van stambestanden en journaalposten komen voor een groot deel met elkaar overeen. De procedure voor het importeren van stamgegevens en journaalposten wordt dan ook tegelijkertijd beschreven in Handmatig importeren en Automatisch importeren.